29 January 2006

Torres del Paine II (2 jan - 7 jan)

Na 2 dagen Oud en Nieuw vieren komt het er nu op aan, met een gehuurde auto rijden we terug naar Torres del Paine, om een gedeelte van de W te lopen.


Onderweg veel dieren waaronder flamingo's (opgejaagd door Hugo) en nokkies.



Dag 1 is de trek naar het Torres del Paine lookout point. De wandeling begint wat steil, maar na een half uur is iedereen wakker en klimmen we gestaag naar boven. De wandeling duurt al ongeveer 3,5 uur als we als toetje een steile wand van morenen moeten beklimmen om uiteindelijk bij het lookout punt te komen.
Het uitzicht is super, al is het bewolkt en is een groot deel van de Torres helaas niet te zien..


Dag 2 is een tocht van 5 uur door het dal naar de volgende camping. Het is super mooi weer en al snel zijn we erachter dat we ook een stuk met de auto kunnen en dan met de boot naar de camping kunnen. De wandeling wordt acuut gecanceld, we zonnen de hele dag en nemen lekker om 5 uur de boot. Pff afzien met deze temperaturen..



Dag 3 gaat weer naar een lookout point Valle des Frances en zo veranderlijk als het weer hier is, het regent ongeveer de hele wandeling. Het uitzicht is dus wederom een beetje teleurstellend..



Voor dag 4 is nog een korte wandeling gepland, die vanwege zonneschijn en lichte tijdsdruk, we moeten om 12.30 de boot hebben, wordt gecanceld.
Op de terugweg is het nog even spannend al op de dirtroad tussen de Chileense en de Argentinse grens opeens een auto die achter ons rijdt bijna over de kop vliegt! We zien het gebeuren en draaien snel om. De hele rechter kant van de auto is kapot, maar gelukkig staan de jongen en het meisje die erin zaten al naast de auto en hoeven we ze niet te redden.
Nog een beetje trillend van de schrik riden we verder totdat we moeten tanken. Het tankstation in de ontrek blijkt zonder stroom te zitten. Na 4 tosti's komt Hugo te weten dat de stroomdraad die kapot is op zijn vroegst de volgende dag wordt gerepareerd.. Gelukkig bedenkt iemand van het tankstation nog een uur later dat er ook een noodgenerator is??

No comments: