23 January 2006

Puerto Montt (18 dec - 19 dec) (Piep)

Vanuit Bariloche op weg naar Chili! Dit betekent met de bus naar de Argentijnse grens, iedereen uit de bus voor een stempel van de Argentijnse politie, iedereen weer in de bus en 3 km verder bij de Chileense grens weer uit de bus voor een Chileense stempel..

Bij aankomst lijkt Chili een stuk chaotischer dan Argentinie. Het busstation is bomvol en de huizen en straten zijn een stuk viezer. De enige reden dat we hier zijn is het feit dat de boot van Navimag hier vertrekt.

Maar we hebben geluk, het is kermis! Op een parkeerplaats staan wat oude afgedankte achtbanen en andere apparaten die over de kop gaan, maar het gekraak en gepiep van al het verfloze staal mag de pret niet drukken. Rijen mensen dringen bij de kassa om binnen te mogen! Wij ook naar binnen en na een rondje langs de attracties gaan we in de achtbaan. De beugels zitten met tape vast en tot HP's schrik gaan we ook nog 1 keer over de kop, haha!

Om dit te verwerken besluiten we een biertje te gaan drinken, maar al snel blijkt dat alle kroegen zo vol zitten dat we nergens naar binnen mogen. Na wat zoeken vinden we toch een soort cantine/bar waar we met een biertje de finale van de Chileense beker kunnen bekijken, wij zijn voor wit!!

Als we uiteindelijk om 23.00 wat willen gaan eten is alles dicht.. Hebben we ons eindelijk aangepast aan Argentijnse etenstijden..

's Ochtends nog even stress als we horen dat we voor 12.00 moeten inchecken voor de boot, maar gelukkig zijn we op tijd, net als de andere 300 toeristen!

No comments: