30 January 2006

Buenos Aires (11 jan - 15 jan) (HP)

En dan met het vliegtuig van Ushaia terug naar Buenos Aires waar we alweer 6 weken geleden vertrokken zijn! Scheelt toch weer een busrit van 48 uur.

Nu we niet meer hoeven te shoppen kunnen we BA eindelijk eens beter bekijken in plaats van alle bergsportwinkels af te lopen. Het enige nadeel is dat het continue regent, en dan bedoel ik ook REGENT en CONTINUE..
Dag 1 wordt dus een uitstapje naar het museum van de moderne kunst, met de taxi omdat we anders nat worden. Bij aankomst blijkt dat het meseum gesloten is wegens verbouwing. De taxichauffeeur weet nog wel een ander meseum, dat ook dicht blijkt te zijn, dat gaat lekker.. Aangezien het regent gaan we maar koffie drinken totdat museum 2 open gaat. Uiteindelijk veel mooie schildererijen van oa NL maar ook van lokale schilders gezien.

Als we buiten komen is het even droog en we besluiten naar het kerkhof te gaan waar Evita Perron ligt. Dit blijkt niet zomaar een kerkhof te zijn, maar een echt dorp met kleine huizen voor de doden! Er zijn allemaal straten met straatnamen en er is een plattegrond met alle beroemde graven erop, je komt hier niet zomaar binnen..
Na een half uurtje weer weggejaagd door.. de regen, maar wel de moeite waard.

En dan is er alweer het hoogtepunt van de dag; lunch met een bife de lomo in ons stamrestaurant (hier hebben we elke dag gelunched) zo'n lekkere biefstuk hadden we nog nooit gehad en de wijn smaakt trouwens ook goed..

De volgende dagen gewinkeld in de overdekte winkelcentra en een beetje rondgelopen in BA. 's Avonds zijn we naar een professionele tangoshow geweest. Dit gebeuren was erg indrukwekkend, super snelle danspasjes met daarbij mooie muziek van de accordeonist (incl. Tango de los Ninos).



Een van de andere uitstapjes was met de stadsbus naar Boca, waar we nog een beetje stress hadden omdat de Lonely Planet schrijft dat je absoluut niet buiten het toeristen stukje moet komen, terwijl wij bij de laatste halte nog geen toerist hadden gezien en bleek dat we nog een heel stuk moesten lopen. Maar het was zondagmiddag en er was geen voetbal, dus eigenlijk was er helemaal niks aan de hand.

En hier eindigt dan onze reis door Argentinie en Chili.. Uiteindelijk was het misschien wel leuker dan we verwacht hadden. We gingen voor de mooie bergen en wandelingen, maar achteraf blijkt dat vooral Argentinie een heel modern, toegankelijk land is, dat in veel opzichten niet veel verschilt van zuid-europese landen. We hebben ook genoeg tijd gehad om alles rustig te beleven en hebben zelfs allebei zin om naar Boston te gaan, om na een welverdiende honeymoon weer eens iets met de hersenen te doen!

No comments: