29 January 2006

Calafate (30 dec - 2 jan)

Dan na 5 weken honeymoon is er bezoek!! Als we aankomen bij onze cabana is er niemand, maar aan de vulling van de ijskast te zien zijn Lieneke en Hugo al gearriveerd!!
De hereniging wordt gevierd met wat pinten en een echte BBQ van Hugo.



De plannen voor de komende dagen worden besproken en het blijkt dat er gehiked kan worden, Lien heeft een complete outfit op de kop getikt. Schoenen, sokken waar je geen blaren van krijgt (anders geld terug!), hippe fleece, een knalroze backpack en als topper een reiskoffer met champagne en glazen voor aan de rugzak,hahaha!!
Op 31 december brengt onze taxichauffeur Kelly ons naar het Parque National Los Glaciares waar de snelst groeiende gletsjer Perito Moreno van heel dicht bij te zien is.





Met een boot varen we een uur op en neer langs de 70 meter hoge muur van ijs. Elke keer is er veel lawaai als er een stuk naar beneden valt, maar echt spectaculair is het niet. Totdat de kapitein stil blijft liggen bij een stuk van de muur waar steeds kleine beetjes afbrokkelen. De spanning op de boot stijgt en iedereen staat klaar met zijn camera en dan opeens valt er met heel veel lawaai, alsof je middenin de donder van een onweersbui staat, een groot stuk ijs naar beneden!
Echt uniek om te zien! Hugo heeft het ook nog voor elkaar gekregen om het te filmen dus we kunnen het meteen in de replay zien!
Vanaf het balkon hebben we de ijsmuur ook nog van een andere kant bekeken, maar dit kon niet tippen aan de boottocht.
Dan terug naar Calafate voor Oud en Nieuw, we beginnen met een klein borreltje en dan is het tijd voor de siesta, die een beetje uitloopt en uiteindelijk worden we om 23.15 wakker.. Snel aankleden en op zoek naar het hostel waar we met onze canadese vrienden het nieuwe jaar in zullen gaan. Het hostel blijkt moeilijk te vinden te zijn, maar uiteindelijk vinden we canada en staan we om 00.00 uur ergens op straat met veel flessen bier en wijn, maar zonder champagne.. Gelukkig Nieuwjaar!! Uit een auto klinkt muziek en op straat worden vuurpijlen afgestoken door kinderen van 6 die deze ook gewoon in hun hand vasthouden?? Als het vuurwerk voorbij is is het rustig en blijkt dat er maar 1 bar is in Calafate en dat deze om 1 uur opengaat???
Dus een uurtje wachten op een stoepje.. De Canadezen en HP en Hugo doen een wedstrijdje vieze verhalen vertellen en dan mogen we naar binnen. Een disco met 50% locals 50 % toeristen en 99% spaanse hitjes, joehoe!! De cocktails zijn lekker sterk, al drinkt Hugo liever de zelf meegebrachte Pisco met lauwe cola...

1 januari beginnen we in stijl met een lunch in een hip restaurant, dikke biefstuk, saladebar en dan toch maar een flesje wijn.. Dit blijkt niet het laatste flesje te zijn.. Er worden kleren geruild en voordat we het door hebben gaan we met een pizza als avondeten naar huis en naar bed..

No comments: