08 January 2006

San Juan (5 dec - 8 dec) (Piep)

Na het kleine San Luis met de bus naar San Juan, een iets grotere provinciestad in de buurt. Over San Juan is niet zoveel bijzonders te vertellen behalve dat er een grote kerk is en een mooi plein, waar niet?

Vanuit hier zijn we met een gehuurde auto naar het noorden gereden. Zodra je de stad uit bent is er werkelijk niks meer. Een soort woestijn waar je 100 km kan rijden zonder iemand tegen te komen. De dorpen op de kaart blijken vaak ook niet meer te zijn dan een paar onafgebouwde huizen..

Na een paar uur rijden aangekomen in Rodeo ofwel het surfmekka van Zuid Amerika. Totaal van de bewoonde wereld afgesloten sta je opeens bij een meer in de bergen waar het keihard waait, elke dag staat hier een wind van 120 km/uur!!


Na een hartelijk welkom door de lokale surfdude, HP werd ontvangen met veel schouderkloppen en een omhelzing, vielen we al snel door de mand..
Hij dacht waarschijnlijk dat we professionals from Europe waren, maar toen we eens lekker gingen zitten en een pint bestelden (doet u maar zo´n literfles!) had hij al snel door dat er niks spannends ging gebeuren, haha!


Na een gezellige middag op het terras van deze lokale rasta´s met uitzicht op het meer waar de jongens mooie sprongen maakten, zijn we doorgereden naar Pismanta, "bekend" van de aguas calientes.
Het hotel met de bronnen stond bol van de vergane glorie, vervallen baden met schimmel op het plafond en een groot zwembad buiten dat vroeger overdekt was maar nu niet meer. Een groot restaurant en sauna´s enz. en wij ongeveer als enige gasten.. Het maakte allemaal een beetje een zielige indruk, maar wij hebben ons prima vermaakt! Iedereen verbaast zich steeds over onze budget hotels als ze erachter komen dat het om een honeymoon gaat, dus nu hadden we ook een nacht in een "chique oord".



De volgende dag naar Barreal, deze tocht van ongeveer 100 km duurde uiteindelijk de halve dag, omdat na een half uur rijden de weg opeens ophield en we ongeveer het hele stuk over een dirt road moesten rijden. Uiteindelijk pas aan het einde van de middag aangekomen zodat we jammer genoeg niet meer konden landsailen..


Wel lekker gegeten en geslapen op de camping en de volgende dag weer terug naar San Juan.

No comments: