08 January 2006

Bariloche (13 dec - 18 dec) (Piep)

Bariloche,

Na een lange busrit van 19 uur, met vertraging omdat de regen door de gaten van de airco naar binnen (op de stoel van HP) stroomde, aangekomen in Bariloche.
Een gezellig Oostenrijks bergdorp! Allemaal houten huisjes en winkels met duitse namen, veel chocolade en grote St Bernhardshonden met vaatjes om hun nek! Dit alles tussen de bergen en de meren!

Om onze 'thuiskomst in Europa' te vieren hebben we maar meteen wat pullen met Duits bier en een pizza besteld in de lokale stube!

Het plan was om een tocht van twee dagen in het national park Nahel Huapi te maken, maar door de sneeuw was de Paso de Nuevas gesloten en moesten we iets anders bedenken. Dit werd een leuke wandeling langs een rivier de berg op met als hoogtepunt het oversteken van deze rivier middenin een waterval!

Omdat het water best hard stroomde dachten wij dat het verstandig was onze schoenen aan te houden.. Met als resultaat dat deze na 2 seconde doorweekt waren met ijskoud water.. Aangekomen bij de hut ook nog uitgelachen door de hutman, die vertelde dat normale mensen de schoenen gewoon even uitdoen..
Maar lekker gekookt en geslapen in deze hut midden in de sneeuw!
De volgende dag met natte voeten weer de berg af, op naar de stube voor een welverdiend biertje!

Zo sportief als we zijn ook nog een dag mountainbikes gehuurd. Een tocht van 60 km langs verschillende meren in het national park.
We dachten dat het een paar uurtje fietsen was, maar de wegen op het toeristen kaartje zonder hoogtelijnen bleken over best wel hoge bergen te gaan.. Iets meer afzien dan gepland dus, maar wel beloond met mooie plaatjes en een dikke lunch in het mooiste hotel van Argentinie!
Wij gokken dat Willem A en Maxima ook al eens in deze serre hebben gezeten!

No comments: