14 May 2006

Taking a bite of the big apple



New York! New York!

Afgelopen dindsdag had de Volvo Ocean Race een pitstop in "the big apple". Omdat ABN AMRO aan deze race deelneemt en omdat Frodo in de organisatie van dit event zit ben ik de afgelopen week in NY geweest.
De manier om vanuit Boston naar NY te reizen is met de Fung Wah chinatown expres. Dit is een directe busverbinding tussen Chinatown New York en Chinatown Boston. Voor 15$ zit je vier uur in de bus en word je in downtown Manhattan afgezet. New York is de meest dynamische stad ter wereld waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt geleefd. Een multiculturele pressure cooker waar iedereen anders is. Dindsdag meteen naar een Borrel die werd gegeven om de aankomst van de boten in NY te vieren, veel champagne, hapjes, oude vrienden en stoere zeilers. Na afloop van de receptie in opperbeste stemming naar het Meat Packing District gegaan. Deze bizarre wijk herbergt een bonte verzameling met slachthuizen en marktgebouwen die gezellig naast de meest hippe bars van NY staan.

Woensdag ietwat brak maar zeker voldaan de stad verkend, wandelend door alle wijken heen naar kantoor waar ik de hele middag afspraken had. 's avonds was er de officiele receptie georganiseerd door ABN AMRO New York, nadat dindsdag al de closing bell op wallstreet door de kapiteins van de boten was geluid was er nu een receptie in Cipriani, het restaurant op wall street beroemd en berucht voor de hoge modellen dichtheid. Ook hier weer veel oud collega's, martini (shaken not stirred) en champagne. Daarna met het team van Volvo nageborreld in een cafe.

Donderdag was de feitelijke start van de race, op een viertal boten waren een kleine 750 gasten die vanaf het water de start van de 7e leg van de Volvo Ocean race mochten meemaken. De boten zijn indrukwekkend groot en snel, de achtergrond fantastisch, het gezelschap goed en ondanks een matige (lees waardeloze) start van de ABN AMRO boten een prachtige ervaring. Gelukkig is deze leg lang en terwijl ik dit typ ligt de ABN AMRO one weer op de eerste plek. Het is indrukwekkend om te zien hoe dit team vooraf aangeeft om mee te doen voor de eerste plek en dit dan vervolgens ook te realiseren. Er is een indrukwekkende media campagne omheengezet en in totaal werken er 120 man aan het promoten en supporten van de twee boten.






Vrijdag de hele dag lekker door de stad heen gelopen en de sfeer kunnen proeven, het is een prachige dynamische stad, vol energy en actie. Vrijdag avond nog wat gegeten bij de Sushi Samba met een leuke gemengde groep van vrienden, bekende en onbekenden. Zaterdag weer met de Orient express terug naar Boston en nu gelukkig nog een relaxte zondag..

Keep you posted.

HP

No comments: