21 May 2006

Frodo & DJ Tiesto

Vorige week in NY heb ik Frodo door alle drukte denk ik het minst gezien van alle mensen in New York. Gelukkig is Frodo nooit te beroerd om een stukje te reizen dus kwam hij afgelopen zondag met de Orient expres naar Boston. Om een uur of 3 Frodo opgehaald bij de bus in een af grauw Boston, al 48 uur non-stop regen, wind en ellende. Aangezien het niet te doen was om naar buiten te gaan hebben we een indoor programma voor Frodo opgesteld, na een rondleiding door het consulaat een Nederlandse kop koffie een geheel verzorgde rondrit door de stad. Vanuit de auto de highlights aan ons voorbij laten trekken.

Na een regenachtige rondrit een uitgebreide rondleiding door onze "crib", zijn we (weer door de stromende regen) naar Harvard gereden voor een wandeling over het Campus. Met annique haar pas mogen we de facaliteiten van Harvard op dus zijn we naar de Bibliotheek geweest. Harvard heeft hier in Amerika de reputatie dat ze een heleboel dingen al heel lang heel goed doen en dat zie je ook terug op de Campus. Een fantastisch complex, prachtig onderhouden en de sfeer ademend van een world class universiteit. Na een rondje Harvard naar onze stamkroeg de Shays, waar we onder het genot van een paar locale biertjes uitgebreid en openhartig hebben bijgepraat. Erg gezellig en een avond om te herinneren.

Maandag = werk met een zwaar hoofd
Dindsdag = werk
Woensdag = werk
Donderdag = werk

Donderdagavond = NL Borrel!!

voor het eerst in mijn leven naar de NL borrel, ik had hier gemengde verhalen over gehoord dus dan is meestal het beste om het zelf een keer mee te maken. Was een zeer geslaagde avond, veel leuke, diverse nederlanders ontmoet, gelachen en veel te laat naar bed gegaan. speciale vermelding voor Laurens Tops, de broer van Merijn die hier voor een congres was.

Vrijdag = DJ Tiesto

Waar een klein land groot in kan zijn!! het doorgesnoven neusje van de Nederlandse House zalm kwam voor een optreden op Lansdowne street, de uitgaanstraat van Boston. Het academische jaar is afgelopen en dat wordt hier gevierd. Eerst een outdoor optreden, en vervolgens de house club van Boston in: De Avalon!! Hier een ouderwets goede House avond gehad, tussen de afgetrainde americaanse straat vechters, blonde dollies, dronken studenten, uitgelaten Nederlandse en nog wat meer stond Tiesto het dak van de Avalon af te draaien. Ik ben geen house freak maar hier kan ik wel echt van genieten!

rest van het weekend = heel erg brak ;-(

p.s. voor de mensen thuis in Nederland: er wordt hier vol onbegrip gekeken naar de affaire Hirshi Ali. Niet zelden krijgt het eens zo liberale Nederland er op deze wijze zo van langs. In de wall street journal stond in grote letters de term Dutch Disease en wordt het volgende geschreven: „Eeuwenlang heeft Nederland bekendgestaan als een veilige haven voor dissidenten, vandaag de dag is het echter de Nederlandse dissident die op zoek moet naar een veilige haven”. Vooral in dit land waar iedereen immigrant is en de discussie gaat over oplossingen voor de gehele immigranten populatie van x miljoen mensen is het verketteren van een getalenteerde en uitgesproken politaca moeilijk te begrijpen.

No comments: