26 May 2006

Fam Pieters in Boston

Het was een beetje stil op de blog, maar dit kwam door hoog bezoek uit NL! Mijn ouders waren de afgelopen twee weken bij ons op bezoek.
Na 5 dagen met onafgebroken regenbuien waarbij stukken van de buitenwijken overstroomd waren is het sinds de fam Pieters is geland stralend weer, elke dag 25-30 graden, dus als wij werken verkennen zij de stad, met als resultaat dat ze in een week al meer gezien hebben dan wij..
Een van de leuke toeristenattracties van Boston is de Freedom trail. Een wandelroute langs alle historische plekken die door een rode lijn op de weg is aan gegeven. De wandeling begint bij het State House aan Boston Common, een groot park midden in de stad. Via downtown, Quincy Market, the North End en little Italy loop je naar de havens in Charlestown.

State House, Boston Common

Oud kerkhofje

Haven in Charlestown


Ander hoogtepunt van de dag ; Dim summen in Chinatown!

Duxbury

In het weekend willen we de buurt een beetje verkennen en stappen in de auto naar Newport in Rhode Island. Halverwege staat opeens alles vast.. De eerste echte file in Amerika omdat door een ongeluk de hele snelweg is afgezet en iedereen er over 1 afritje afmoet.. Na twee uur trek de airco het nog maar matig, maar kunnen we eindelijk omdraaien en komen we via een kleine omweg in Duxbury, een oude kustplaats ten zuiden van Boston. Er is toevallig een reunie van de plaatselijke scheepswerfschool en daarom kan je een tocht met een boot maken in de baai.

De kapitein schept heerlijk op over hoe duur de huizen in deze baai zijn, welke films er opgenomen zijn en wie er allemaal wonen. Ook schijnen de Pelgrims hier op deze plek het allereerst aan land gekomen te zijn, maar in de loop van de week blijkt dat elk zichzelf respecterend dorp tussen Boston en Cape Cod hier op een of andere manier aanspraak op maakt!

Dankzij Memorial Day kunnen we een dagje langer genieten van het mooie weer. De middag brengen we door op en rondom Harvard. Wilt, al 7 jaar Professor in het klassiek Chinees geeft ons een prachtige rondleiding. Hp en ik hadden hier al vaker rond gelopen, maar de anekdotes en wetenswaardigheden die we nu tijdens het lopen allemaal erbij kregen maken het geheel pas echt bijzonder.

Cape Cod

Na drie dagen hard werken vertrekken we vrijdagochtend alweer naar Cape Cod. Op aanraden van Sarah en Marco hebben we een huisje gehuurd in Provincetown. Na alle verhalen die we inmiddels hebben gehoord over dit oort dat ook bekend staat als P-town maken we ons een beetje zorgen.. In het lab, hoor ik verhalen die me doen denken aan Valkenburg op een dag dat heel NL en Duitsland vrij heeft.

Provrincetown by rain

Hier hebben wij alleen niets van gemerkt, omdat het weer net tijdens ons weekend wat minder was.. Maar elk voordeel hebt zijn nadeel, want nu was er dus helemaal niemand!

Dus hebben we uitgebreid de winkels en gallerietjes kunnen bekijken en hebben we heerlijk gefietst en gewandeld door de duinen, (bijna) zonder mensen tegen te komen.

Het leek misschien wel een klein beetje op Vlieland deze omgeving. Tijdens de regenbuien was er ook niet veel getreurd omdat ons huisje superleuk bleek te zijn! De buurmannen waren net klaar met opknappen en alles zag er even mooi uit. Elke kamer was geschilderd in een andere kleur en had andere gordijnen!

We hebben volop foto's gemaakt die we misschien kunnen gebruiken bij de inrichting van ons nieuwe huis, ons contract loopt tot 1 september en hopelijk vinden we iets zonder huisgenoot voor daarna.

En 's avonds lekker spelletjes gedaan. Hp en Jose hadden het een beetje moeite met het verhandelen han koeien; hier geeft Hp weer een duur paard voor bijna niks weg..


No comments: