23 November 2006

Theo Maassen

Samen met de verschillende Nederlandse clubs in Boston (NLBorrels, Dutch Club, Netherlands American Business Group) en de Nederlandse community in NY en Chicago is de Nederlandse cabaretier Theo Maassen naar de US gehaald.

Theo was op vakantie/honeymoon in de US en deed een paar optredens in Amerika. In Nederland heeft hij het afgelopen jaar met zijn show: "Tegen beter weten in" alle grote cabaret prijzen gewonnen. Zijn optreden in Boston was echt de allerlaatste show keer voordat die definitief het archief in gaat. Maandag was Boston aan de beurt; in een bomvol theather in Sommerville en hebben we allemaal kunnen genieten van een zeldzaam geestige, rauwe, mooie show, waarbij enorm brakke grappen worden afgewisseld met hele rake observaties. Op een oudere man na heeft iedereen enorm genoten. Na afloop is er uitgebreid nageborreld met Theo en zijn kersverse vrouw.

Leuk om een keer een cabaratier van dichtbij mee te maken en te horen hoe een show ontstaat, wat werkt en wat niet en hoe de cabaratiers wereld in elkaar zit. Het is een heel relaxte kerel die op geheel eigen wijze de wereld observeert en op bijzonder geestige wijze dingen in een perspectief kan plaatsen.

Geslaagd project en zeker voor herhaling vatbaar, dus Nederlandse cabaretiers, als jullie een keer in de buurt zijn dan zijn jullie van harte welkom!

No comments: